#1 3rd Feb 2015 19:25:50

EaglePrince
Knez
Reputation: 156

From: Novi Sad, Serbia
Registered: 6th May 2014
Posts: 2,154
Website

Stronghold / Crusader not working... Try this! (by Jonesy from Steam)

Hey, guys. this is a short guide for those ones who are having problems with Stronghold or Crusader on Windows 8. I thought this could save much time to people, so I asked Jonesy if it would be ok me to post it here. I also hope it could be sticky, so it would be easily found. If I found some other possible solutions, I would add them to the text.

Hello,

So i recently bought Windows 8.1 and this is the first time a game hasn't run from the get go!

However full credit goes to Ghost_Phriek. The post is quite abit further down the line but this worked perfecrly for me

Got it to work through Compatability Mode! I was using the incorrect file path. Here's what you have to do to get it working:

1. Press windows key + s to bring up search, Type Run programmes made for previous versions of windows" and Click on the "Run programs made for previous versions of Windows" app on the right side of the screen.
2. Click "Next" and let the troubleshooter run.
3. Choose the "Not listed" option from the menu and then click "Next".
4. Paste in the filepath for StrongholdHD. This is the default path:

C:\Program Files (x86)\Steam\steamapps\common\Stronghold\Stronghold.exe

5. Click "Next" and let the troubleshooter run again. This time, click the "Try recommended settings" button.
6. Click the "Test the program..." button and StrongholdHD should open and run properly.
7. Close StrongholdHD and click "Next".
8. Click "Yes, save these settings for this program".
9. Close the Program Compatability Troubleshooter and StrongholdHD should run fine!

The game should now run properly.

Hope this helps a few people. Might be worth getting someone to sticky it to the top of the forum. As i said this is for windows 8.1, not sure if there is a similar feature on windows 7

Enjoy your game guys/gals.

Offline
  • 0

#2 3rd Feb 2015 19:58:03

Lord_Chris
Lord Commander
Reputation: 150

From: England, United Kingdom
Registered: 14th Aug 2013
Posts: 2,219
Website

Re: Stronghold / Crusader not working... Try this! (by Jonesy from Steam)

Pinned.


The fields have eyes, and the woods have ears.
— Geoffrey Chaucer, The Canterbury Tales: The Knight's Tale

Useful Articles
All Stronghold Legends Trails & Walkthroughs
Adding Units From Stronghold Legends into Stronghold 2
Extracting Audio Assets from Stronghold 3
Locking/Unlocking Stronghold Crusader 2 Maps

Offline
  • 0

#3 3rd Feb 2015 19:59:53

EaglePrince
Knez
Reputation: 156

From: Novi Sad, Serbia
Registered: 6th May 2014
Posts: 2,154
Website

Re: Stronghold / Crusader not working... Try this! (by Jonesy from Steam)

Thanks Chris!

Offline
  • 0
Users in this topic: 0 guests, 0 registered users

Board footer

Powered by Aura

[ Generated in 0.063 seconds, 12 queries executed - Memory usage: 1.93 MiB (Peak: 4.3 MiB) ]